Hurmasız bir Ramazan sofrasının düşünülemeyeceğini belirten Osmanlı Hurma sahibi Süleyman Uzunoğlu, hurmanın faydalarına ilişkin açıklamasında çerez yerine bolca hurma tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Hurmasız bir Ramazan sofrasının düşünülemeyeceğini belirten Osmanlı Hurma sahibi Süleyman Uzunoğlu, hurmanın faydalarına ilişkin açıklamasında çerez yerine bolca hurma tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Hurmanın her öğün yenilebilecek bir meyve olduğunu belirten Süleyman Uznoğlu “Dünya üzerinde ki 300 hurma çeşidinin 250 si Suudi Arabistan 50’si ise Medine’de bulunmaktadır.

Osmanlı Hurma olarak Türkiye’nin yüzde 40’lık hurma ihtiyacını karşılamaktayız. Arabistan’da 2 satış yerimiz Türkiye’de ise 4 şubemiz var. Kilogram fiyatı 10-60 Lira arasında değişen hurmanın sağlık açısından bir çok faydası bulunmaktadır. Halkımız bu yüzden çerez yerine bolca hurma tüketmeleri menfaatlerine olacaktır. Beden ve zihni güçlendiren Hurma; Vücudun ihtiyarlamasına engel oluyor. Kansere karşı koruyor. Damar sertliği be kollestrole karşı koruyucu, şişmanlama tehlikesine yol açmıyor. Böbrek iltihabı ve kumlarına iyi gelmektedir. Saf hurma cildi besliyor, hamilelik ve güneş lekelerini yok ediyor. Vücuttaki yara ve iltihaplara hurma, hakiki zeytinyağı ile krem sürüldüğünde fayda sağlıyor. Şeker oranını ayarlayan tek meyvedir. İçerdiği demir sayesinde, Anemi hastalığını kaldırdığı tıbben ispatlanmıştır. Hurma çekirdeğinden öğütülmüş bir fincan kahve zihin açıcı, dinlendirici, asabilik-sinir bozukluğu ve üzerideki strese iyi gelmektedir. Sinir vitamini diye adlandırılan B6, stresli ve gergin yaşantısı olanlara sabah, öğle ve akşam saatlerinde üçer adet hurma yemesi son zamanlarda tıp profesörlerince de tavsiye edilmektedir. B1,B2 vitaminlerinin bir arada bulunmasından dolayı karaciğeri kuvvetlendirmektedir” dedi